CRISTIANA SI ”THE RING OF COURAGE”

Se spune ca lucrul cu oamenii e cel mai dificil, dar pentru noi e o bucurie. Fiecare produs personalizat pe care il realizam are povestea lui, asa ca ne-am decis sa impartasim cu voi din experientele celor care trec pragul atelierului nostru.

Cristiana mai comandase de la noi si isi dorea ceva personalizat de aceasta data. Ne-a trimis cateva schite pentru a ne face o idee si apoi a urmat partea de experimentare si clarificare a proiectului. Urma sa fie un inel ”mai spatial”, cu o perla asezata pe interiorul ring-ului. Ne-a placut din prima propunerea ei si am pornit in cautarea solutiei ideale.

Minionette: Ce fel de bijuterii porti?
Cristiana: Cred ca sunt intrucatva un paradox. Pe de-o parte sunt profilul clasic care a trecut prin toate The Ring of Courage (6)stadiile specifice copilariei si adolescentei, perioade in care “bijuterii” reprezentau acele lucruri pe care le achizitionam pe banda rulanta, pe care le purtam de 2 ori si apoi le lasam uitate intr-o punga (!) alaturi de altele care aratau intocmai ca niste acadele; pe de alta parte, cred ca m-am transformat ulterior intr-o persoana atipica: nu am mai purtat deloc accesorii multi ani.

Astazi port doar aur galben (sa fie marca vreunei evolutii de la inox, la argint, la aur?). Negresit voi avea permanent pe mine cerceii cu diamant pe care i-am primit cadou de ziua mea intr-o cutiuta pe care scria “Minionette”, bratara primita de la mama cand am implinit 30 de ani (este simpla, dar extrem de frumos lucrata), lantisorul “Circle of Life”, care a fost prima mea achizitie de la Minionette si cu care a inceput povestea mea in a descoperi ce se poate face alaturi de voi si, bineinteles, inelul meu personalizat.

Minionette: De ce ti-ai dorit o bijuterie personalizata?
Cristiana: Sa spun drept, nu am avut o ambitie creationista. Nu am tinut sa-mi exprim vreun har prin a-mi lasa amprenta pe o bijuterie, oricat de trainic si intrigant ar suna asta. Dorinta mea a pornit de fapt dintr-o nevoie. Aveam cu adevarat o nevoie sufleteasca de a tine aproape de mine amintirea bunicii mele, pe masura ce urma sa ma indepartez si mai tare de cam tot ce ma legase de ea.

Minionette: Cum ti-a venit ideea realizarii acestui inel?
Cristiana: E o poveste destul de lunga, dar adevarata si foarte autentica. Am fost crescuta de bunica materna in primii ani de viata. Ea era o femeie tare simpla, insa cu o vointa si o putere de munca ce muta muntii din loc. In simplitatea ei, avea tarie si bucurie de viata. Mi-a marcat decisiv tot parcursul vietii, cu valorile pe care mi le-a insuflat, ramanand mereu o inspiratie pentru mine cand venea vorba de bunatatea pe care trebuie sa le-o aratam oamenilor si veselia cu care trebuie sa tratam orice ne ofera viata.

In urma cu… 8 ani deja, bunica mea s-a stins. In ultima noastra conversatie, si-a scos de pe deget verigheta si mi-a oferit-o. Era tocita, deformata, fara luciu, dar era a ei. Mi s-a parut o metafora a omului uzat de viata, obosit, dar care nu va fi prea usor uitat. Am luat verigheta bunicii in momentul in care ea s-a stins si timp de 7 ani nu am stiut ce sa fac cu ea, in dorinta mea de a o purta. Dar interactionand cu Minionette pe seama altor bijuterii, mi-a venit o idee si am avut un mic impuls de curaj, si iata-ma intreband: „voi faceti si bijuterii personalizate?”. Si asa a inceput procesul de creare in tandem. Am adus verigheta, am discutat modelul, am probat si ne-am consultat pe masura ce modelul prindea contur, si iata-ne in anul in care verigheta implinea 50 ani de la prima ei purtare, cu un inel cu totul nou.
Ideea a venit din nevoia de a purta permanent amintirea bunicii mele cu mine si din vorbele ei catre mine: „Tot ce ne trebuie, avem deja in noi. Cand simti ca esti pierduta sau te ratacesti, asculta de tine, uita-te inauntrul tau si vei sti ce sa faci”. Cateodata avem nevoie sa ne reamintim adevarurile simple, spuse de o voce iubitoare.

The Ring of Courage (2)

Minionette: Ce iti place cel mai mult la noul inel?
Cristiana: Ca-si serveste scopul initial: imi sopteste constant o poveste despre putere, despre radacini, despre bunatate si despre resurse interioare. O poveste pe care doar eu o stiu pana la intrebarea: “Ce-i cu acest inel? Nu am mai vazut niciodata asa ceva!”, intrebare care invita la dialog. Un alt aspect care ma bucura enorm este culoarea inchisa a perlei. Imi aminteste de calitati tot mai rare in ziua de azi, calitati despre care tot bunica mi-a vorbit prima oara.

Minionette: Ce nume i-ai da inelului?
Cristiana: A fost nevoie mult curaj de partea tuturor. La mine a fost vorba de curajul de a ma urni, de a pune o intrebare, de a aduce un inel extrem de uzat, de a spera. La voi a fost vorba de curajul de a va inhama la un proiect pe care nu il mai facuserati inainte, curajul de a incerca lucruri noi, de a va increde in client. Astazi port cu mandrie (si cu liniste in suflet) inelul pe care eu in secret il denumesc „The Ring of Courage”.

Share this Post!