Diamante si dulciuri, pe scurt Amy

Perfectionista, determinata si creativa, Amelia sau Amy, cum ne-am obisnuit cu totii sa o strigam, este bijutier in echipa noastra. Traforajul, microscopul sau biaxul sunt instrumenetele de care se foloseste zilnic pentru a da viata bijuteriilor Minionette. Absolventa a Facultatii de Arte Decorative si Design, Sectia Ceramica, Sticla si Metale, pentru Amy, „orice este posibil cu ambitie si munca”.

MG_6713-e1526545859571.jpg

Bijuteria este pentru ea un mod de a se exprima, iar bucuria de a lucra o piesa o depaseste de multe ori pe cea de a o purta. Pasiunea ei pentru bijuterii a inceput sa incolteasca in timpul Liceului de Arta, cand creatiile colegilor mai mari o fascinau, petrecandu-si pauze intregi pentru a le studia. Copilaria si-a petrecut-o desenand, pictand și mergand in tabere educative de creatie, fructificandu-si astfel inclinatia artistica.

In prezent, sanctuarul ei este atelierul, unde traieste la intensitate maxima procesul de realizare si finisare al bijuteriilor. Adeseori tresarim auzind un zgomot puternic din atelier si stim ca e vorba de Amy sau Alice, luptandu-se cu duritatea aurului.

Insa pe Amy o intalnesti cel mai des tintuind diamante sau alte pietre pretioase. Lucrand in atelierul Minionette, ea a dezvoltat o pasiune pentru acestea, descoperind atat frumusetea, cat si imperfectiunile lor prin microscop. Din intregul proces al realizarii unei bijuterii, tintuirea pietrelor reprezinta cea mai mare provocare, pe care o trece cu brio de fiecare data, lucrand uneori chiar si ore intregi la o singura bijuterie. Cea mai mare satisfactie a ei este sa vada cliente care poarta bijuteriile lucrate in atelierul Minionette. „Este unul dintre cele mai frumoase complimente pe care le-as putea primi”, ne-a povestit ea.

In timpul liber adora plimbarile in natura. „Invita-ma la gradina botanica si nu ma vei scoate de acolo prea curand” ne-a povestit razand. Dar cine o cunoaste pe Amy, stie ca dulciurile sunt marea ei pasiune. Iubeste ciocolata, profitand ca poate gusta orice desert fara a-si pune in pericol silueta zvelta. Ii place sa le manance, dar si sa le gateasca, asa ca in timpul pauzelor de lucru, Amy ne incanta adesea cu deserturi delicioase. Negresele, prajitura cu nuca de cocos sau Tavalita se afla in topul specialitatilor ei. Modesta din fire, replica clasica cu care ne intampina este „Nu sunt chiar asa de bune”, dar adevarul este ca de fiecare data sunt delicioase.

Pe final am vrut sa aflam, daca ar putea sa fie o bijuterie Minionette, care ar fi aceea si in ce context ar vedea-o purtata. Desi i-a fost greu sa se decida, a ales colierul Sweet Flowers cu diamante albe, pe care ne-a marturisit ca l-ar vedea „purtat la gatul unei balerine in cadrul unei demonstratii de gratie a acesteia.”

Share this Post!