Povestea showroom-ului Minionette

Filozofia care sta la baza intregii activitati pe care o desfasuram zilnic consta in a oferi clientilor nostri o experienta unica si personala. Pentru a realiza acest lucru aveam nevoie de un spatiu armonios in cadrul caruia clientul sa se simta in largul lui, in care sa domine rafinamentul, atmosfera placuta si prietenoasa si care sa puna in valoare stilul minimalist si feminin al bijuteriilor.

Deschiderea unui nou showoom era urmatorul pas in fructificarea pasiunii noastre pentru bijuterii, iar inceputul lunii mai a marcat debutul amenajarii noului spatiu. Procesul de amenajare a fost unul plin de provocari, in care fiecare membru al echipei a investit mult suflet si efort, dar al carui rezultat ne-a umplut sufletele de bucurie si satisfactie. La baza intregului proiect de amenajare al noului showroom s-a aflat o persoana draga noua, arhitecta Dana Dragoi, de la care am dorit sa aflam cat mai multe detalii interesante despre modul in care a gandit amenajarea.

 

Cum ti-ai descoperit pasiunea pentru arhitectura?

Treptat. Desenez si pictez de mica. De la varste fragede desenam case si construiam mici piese de mobilier, ba chiar si produse utile (uneori tocmai lipsa jucariilor m-a impins catre nevoia de a adauga ce-mi lipsea). Am vrut cu multa ambitie sa inteleg cum se produc si cum functioneaza lucrurile din jurul meu.

Mereu m-au atras casele cu personalitate si interioarele atent amenajate. Ele transmit emotie, influenteaza starea noastra de bine si chiar sentimentele. M-a fascinat si ma fascineaza in permanenta cum din minte pleaca un desen pe hartie si apoi o executie a lui perfecta in realitate si am invatat cum executia cu profesionalism a proiectelor este unica cheie a succesului lor.

Cand ti-ai dat seama pentru prima data ca iti doresti o cariera in domeniul arhitecturii?

Am la baza un liceu de arte plastice care m-a orientat catre arhitectura fiindca, analizand la granita dintre gimnaziu si liceu toate sectiile de specialitate ale artelor vizuale puse la dispozitie pentru noi atunci, am simtit o atractie irezistibila fata de ideea de proiect virtual al spatiului adus in realitate la scara 1 la 1. Urmand directia astfel spre Universitatea de Arhitectura Ion Mincu, ca si cum alta optiune n-ar fi existat, am descoperit acolo nisa de design interior, de care m-am simtit atat de mult atrasa dintotdeauna.

Care sunt sursele tale de inspiratie?

Reviste de specialitate, carti cu imagini (am o biblioteca plina de carti dedicate arhitecturii), targuri, evenimente, internet. Fiecare furnizor in parte ma inspira. Imi place sa cunosc showroom-uri cu materiale si produse noi, imi place sa merg constant la evenimente sa intalnesc oameni care sa ma inspire, sa vad expozitii cu lucruri gandite de catre colegi din domeniu, sa frecventez targuri internationale cu inovatii in domeniul arhitecturii de interior.

 

Povesteste-ne putin despre proiectul Minionette. Cum ti-ai imaginat spatiul pe care l-ai amenajat si care a fost conceptul de baza?

Conceptul de baza al showroom-ului l-am suprapus de fapt peste conceptul si logo-ul Minionette: minimalismul, simplitatea (dragalasa) a bijuteriilor. Ce poate fi mai minimalist decat alb si negru, intr-un mod de expunere geometric extrem de simplu, atat de usor de vizionat si in acelasi timp atat de ofertant?

Am simtit din start provocarea, cand am facut cunostinta cu spatiul de circa 16 mp in combinatie cu cerintele (zona de expunere, zone cat mai multe de depozitare, zona de discutii, birou-receptie). Dar job-ul meu implica si astfel de rezolvari-minune, de a le aduna pe toate fara sa devina spatiul incarcat sau obositor.

Clar, albul peretilor alaturi de un parchet albicios au adaugat luminozitatea maxima si automat iluzia de mai mult spatiu. Simetria a jucat un rol important in a nu aglomera vizual dar si in a pastra echilibrul camerei, iar celelalte functiuni le-am concentrat pe centrul camerei, optand pentru obiecte (masa, scaune) transparente spre a minimaliza prezenta lor in centrul camerei, spre a face sa para din punct de vedere optic mai aerisit.

Minionette, showroom-ul de acum, trebuia sa fie fresh, luminos, intim si mult mai util fata de amenajarea anterioara. Minionette are acum acelasi limbaj cu logo-ul, cu website-ul si cu bjiuteriile sale.

In amenajarea spatiului ai optat in special pentru forme patrate si simetrice. Ce anume te-a inspirat in alegerea acestei abordari?

Inainte de a incepe efectiv design-ul, am trecut printr-o faza de documentatie. Am analizat bijuteriile Minionette, care m-au inspirat, iar in multe din acestea am regasit caracteristica simetriei. Patratele sunt minimaliste si se regasesc in logo, se regasesc in cuburile de expunere a bijuteriilor si in cutiile cub, folosite ca ambalaje pentru bijuterii. Astfel am folosit patratul ca laitmotiv decorativ pentru expunerea colierelor.

Formele sunt in contrastul alb-negru, caracteristic tot logo-ului Minionette, intr-un frumos dialog cu auriul predominant al bijuteriilor. Toate formele bijuteriilor au si o comunicare directa cu amenajarea prin niste scaune accent, semitransparente, clasice si aurii. Iar la randul lor toate aceste forme stralucesc si prind contur in baia de lumina pe care am introdus-o cu ajutorul unor sine de spot-uri suficiente pe tavan.

 

 

Daca ar fi sa alegi din tot showroom-ul elementul de design pe care il indragesti cel mai mult, care ar fi acela?

Wow, buna intrebare… O sa fiu sincera si o sa va spun ca nu exista un anumit element de design pe care il indragesc cel mai mult. Tot showroom-ul este ca un element intreg si trebuia sa fie o unitate. Fiecare element se leaga de restul, daca as indragi unul anume ar insemna sa rup „lantul” care le leaga. Sunt multumita pentru ce-a iesit, imi este drag totul.

Avand in vedere ca ai amenajat un spatiu dedicat bijuteriilor suntem curiosi sa aflam ce tip de accesorii porti si care este bijuteria preferata de la Minionette.

M-am bucurat tare mult ca mi s-a oferit sansa de a amenaja un showroom de bijuterii. Am pus mult suflet si daruire. Bijuteriile sunt accesorii deosebit de importante, care vorbesc despre noi, despre gusturile noastre, despre caracterul nostru. Cat despre bijuterii toate imi plac, pentru cat sunt de fine si minunate, simple si totusi pline de poveste, dar ca sa va pot raspunde totusi la intrebare mai concis, imi plac in mod special cerceii Double Waves pentru eleganta.

Share this Post!