Silvia si cerceii Gilceava. Sau Fir.

La inceputul acestui an Silvia a primit de la prietenul ei o surpriza total neasteptata, o pereche de cercei de la care isi luase gandul de ceva timp. Acestia au reaparut stralucitori si intr-o cutie mica si neagra la ei acasa. Mai jos povestea unui model care ne-a dat ceva bataie de cap. Au fost lucrati manual integral si finalizati dupa mai multe incercari, scopul fiind asemanarea cu originalul.

 

 

Ce fel de bijuterii porti in general?

Criteriile sunt destul de simple atunci cand pun ochii pe o bijuterie: forme geometrice sau abstracte, din materiale solide fie ca vorbim de metal, lemn sau piatra. Aici nu ma refer la pietre semipretioase sau pretioase, dupa care nu ma omor, ci chiar la pietre care pot deveni bijuterii cu putina creativitate.

De ce ti-ai dorit o bijuterie personalizata?

Cred ca bijuteria personalizata este o declaratie, o stare, fie ca o faci pentru tine sau pentru altcineva. In acest sens seamana destul de mult cu semnificatia pe care o are si un tatuaj.

Ceea ce eu imi doresc de fapt nu este o bijuterie personalizata per se. Ci mai degraba vreau sa imi amintesc de o poveste, de ceva ce cred ca ma reprezinta, de cineva drag si atasamentul pentru ce este „al meu” .

 

 

Cum ti-a venit ideea realizarii acestor cercei?

Modelul initial l-am gasit la Meli Melo, in facultate, de unde imi luam toate prostiile care erau la oferta. Pe unele ajungeam sa le port, pe unele nu. Dar cerceii, care nu erau nici la oferta, i-am purtat pana i-am tocit si au fost acel declic prin care am inceput sa inteleg si sa conturez gusturile mele in materie de bijuterii. De fapt stil in general, pentru ca au inceput sa se lege.

Si cand au ajuns de nu mai puteau fi purtati, partenerul meu s-a gandit sa ii refaca. Asa ca ideea a fost mai mult a lui decat a mea. Ceea ce ii face si mai frumosi.

Ce iti place cel mai mult la acesti cercei?

Rezistenta! Sunt, desigur, mult mai trainici decat modelul original. :) Si imi place povestea din spatele realizarii lor, pentru ca nu au fost deloc usor de replicat in ciuda unei incalceli aparent simple. Iar oamenii implicati s-au dat peste cap sa imi ofere o pereche de cercei de la care eu imi luasem cam greu adio.

Ce nume le-ai da cerceilor?

Oscilez intre varianta complicata Gîlceavă si cea simpla, Fir .

Share this Post!